Over Ballonvaren.be

Over Ballonvaren.be

Ballonvaren.be is het resultaat van een jongensdroom die uitgekomen is. Van kinds af aan had de Gentse ballonvaarder Koen Audenaert een grote passie voor alles wat vliegt. Van ballonvaren zijn beroep maken, dat was de ultieme droom.

Als tienjarige knaap kreeg Koen de microbe pas echt te pakken. Iedere ochtend en avond speurde hij de horizon af, op zoek naar luchtballonnen. Met de fiets ging hij achter de ballonnen aan.

De officiële vergunning om zelf te mogen varen, die kwam er toen Koen 17 jaar was. Een jaartje later besloot hij meteen om van zijn passie zijn beroep te maken. Hij werd voltijds ballonvaarder!

Nu, bijna 5000 ballonvluchten later, geniet hij nog steeds intens van iedere vlucht. En dat gevoel wil hij met zo veel mogelijk mensen delen. Deze magische ervaring delen met anderen is nog mooier!

Naast ballonvaren heeft Koen nog enkele andere passies: mensen, dieren, de natuur en zijn gezin. In dat gezinnetje verwelkomden ze in de lente van 2016 hun prachtige dochter Lente.

In zijn vak kan Koen al die passies combineren! Ballonvaren.be is dus echt een jeugddroom die in vervulling is gegaan!

 

Ons team

Ons team bestaat uit een aangename groep enthousiaste ballonvaarders.

Al onze teamleden zijn mensen van de wereld, die niet in vakjes denken. Ze begrijpen de pracht die er schuilt in diversiteit.

We hebben allemaal een hart voor mensen en een passie voor ballonvaren. Je mag er dus van uit gaan dat je tijdens jouw ballonvlucht begeleid wordt door een gedreven en gemotiveerde piloot en crew.

In de wintermaanden, wanneer het weer in België weinig ballonvaarten toelaat, is Koen met zijn team vaak in Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika om daar zijn hart op te halen in de pracht die ballonvaren te bieden heeft.

Onze expertise

Koen is lid van de KBBF, de Koninklijke Belgische Ballonvaartfederatie. Hij is sinds 1993 instructeur, en heeft sindsdien zowat 100 nieuwe ballonvaarders opgeleid. Sinds 2004 is hij ook aangeduid als examinator.

Tot slot behoort ook de verkoop, het herstellen, keuren en onderhouden van ballonnen tot Koens dagelijkse werk.  Een groot deel van de Belgische ballonnen wordt elk jaar door ons gekeurd, en indien nodig hersteld.

Onze service voor jou

Ballonvaren.be is een moderne en ruimdenkende onderneming.

Bij ons staat iedere klant op de allereerste plaats en we bedienen al onze gasten met even veel respect en toewijding. We gaan met plezier die extra kilometer om onze passagiers de belevenis van hun dromen te kunnen geven.

overons-team-img

Vlieg je met ons mee over prachtige landschappen?

Boek de ballonvaart van je dromen
Bijna van jou