Wanneer kan ik ballonvaren?

Wanneer is de beste periode voor een ballonvaart? Het is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Het antwoord? Elk seizoen heeft zo zijn charme! Tijdens de lente geniet je vanuit een luchtballon van de zachte pastelkleuren van de ontluikende natuur. De zomer zorgt dan weer voor lange, warme dagen en een wondermooie zonsondergang. En de kleurenpracht van de herfst kan je het best bekijken vanuit de lucht. We bespreken hier enkele voor- en nadelen van de verschillende momenten voor een ballonvlucht.

wanneer kan je ballonvaren

Wanneer ballonvaren?

Onze ballonvluchten vinden op twee momenten plaats. Ofwel in de vroege ochtend, bij zonsopgang. Ofwel ‘s avonds, zo’n twee tot drie uur voor zonsondergang. Dit zijn de tijdstippen waarop de atmosfeer rustig is en het dus gunstig is om te vliegen.

Er zijn ook momenten waarop het niet aangewezen is om een ballonvaart te organiseren. Overdag is er thermiek, dus dan kan het niet.  Bij regenweer is er weinig zichtbaarheid en wordt de ballon beschadigd. Bij hevige wind, mist of risico op onweer is het niet toegestaan om een ballonvlucht te doen. Dan stellen we voor ieders veiligheid de ballonvlucht eventjes uit.

Ballonvaart in de lente en herfst

We gaven al mee dat je in principe het hele jaar door kan ballonvaren. De rustigste periode om een ballonvaart te boeken is over het algemeen het voorjaar en het najaar. Dankzij de vaak gunstige weersomstandigheden en uitstekende zichtbaarheid, zijn dit onze favoriete seizoenen voor een ballonvlucht.

Vanuit de lucht geniet je tijdens deze seizoenen volop van de schoonheid van de natuur. De kleurenpracht van de lente of herfst komt vanuit een ballon volkomen tot zijn recht. Naar zichtbaarheid toe, zal je dus niet teleurgesteld worden. Er is bovendien nog geen felle zon die verblindt.

Wist je trouwens dat het ook heerlijk warm is in een luchtballon? Het is er zo’n 5 graden warmer als op de grond. Ook van de frisse wind die je op de grond voelt, heb je in een ballon geen last. We varen immers met de wind mee. Je hoeft je in een luchtballon dus niet dik aan te kleden.

Kan je ballonvaren in de winter ?

In principe kan je ook in de winter ballonvaren. Het is echter zo dat de wintermaanden vaak minder goede weersomstandigheden hebben voor een ballonvlucht. We merken dat we tijdens de winter, vooral in januari en februari, onze vluchten vaker dienen uit te stellen.

Maar ook tijdens de winter kan een ballonvaart de moeite waard zijn. Wie het geduld heeft om een droge winterdag af te wachten, kan aangenaam verrast zijn door de schoonheid van dit seizoen. Neem dus zeker even contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zo lang het weer het toelaat, helpen we je graag verder met een onvergetelijke ballonvaart tijdens de winter.

Ballonvlucht in de zomer

De zomer is uiteraard het hoogseizoen voor een ballonvaart. Het grote voordeel tijdens te zomer is de  grotere kans op goed weer. Of beter gezegd : geschikt weer. Geen regen en weinig wind zijn de perfecte omstandigheden voor een ballonvlucht. De kans dat je geplande vlucht dient uitgesteld te worden, is kleiner tijdens de zomermaanden.

Benieuwd naar de ervaring om in zo’n luchtballon te vertoeven ? Zoek je nog een leuke uitstap met de kids? Maak er een onvergetelijke zomervakantie van! Dankzij onze verschillende formules is er voor iedereen een leuke en betaalbare ervaring mogelijk. Een ballonvlucht kan je namelijk delen met andere passagiers.  De prijs van een ballonvaart is dan slechts €149 voor volwassenen. Kinderen vliegen mee voor €99. In onze grootste luchtballon kunnen we zelfs tot 16 personen (4 compartimenten met maximaal 4 personen) laten genieten van het prachtige zicht en het heerlijke zomerweer.

Zin gekregen in een gedeelde of privé ballonvaart ? Boek hier de ballonvlucht van je dromen. Ons gedreven team neemt je met plezier op sleeptouw.

Boek je ballonvaart

Gerelateerde Artikelen

Bijna van jou